Kitárult a természet élménytára- átadták a Tisza-tavi ökocentrumot

Ünnepélyes keretek között adták át Poroszlón a Tisza-tavi Ökocentrumot, amely Európa legnagyobb , mintegy 1 millió literes édesvízi akváriumrendszerével eddig nem látott formában mutatja be a Tisza-tó természeti kincseit. Az egyedülálló komplexum több mint 2 milliárd forint értékű beruházás révén, az Új Széchenyi Terv támogatásával valósult meg.

Több mint tíz éves álom vált ma valóra, az ökocentrum megépítésével olyan beruházás valósult meg, amely hosszú távon fogja segíteni a térség és az ország fejlődését- hangsúlyozta ünnepi beszédében Varga Mihály, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár. Hozzátette:a fejlesztés nem csak turizmusfejlesztés és a munkahelyteremtés szempontjából fontos,de az országimázs javítását is elősegíti.
A Tisza-tavi Ökocentrumban Európa legnagyobb, mintegy egymillió literes édesvízi akváriumrendszere kapott helyet, melyben másfél-két méteresre is megnövő vizák, harcsák, kecsegék, csukák, pontyok és más tiszai halak is láthatók. A létesítményt tízhektáros park öleli körbe, ahol az aranysakál más néven nádi farkas mellett különféle állatokkal találkozhatnak a látogatók.
A természeti kincsekben való további elmélyedést a 3D-s természetfilmeket vetítő moziterem valamint az „Elvarázsolt vízi világ”, a „Makrovilág Földinfó” és az „Éjszakai erdő” interaktív kiállítások segítik. A látogatás élményét fokozza a tutajos-tó, a természetes növénylabirintus, a rönkjátszótér, a halász-skanzen és a körpanorámás fedett kilátótorony.
A turisztikai attrakció április 28-án nyitja meg kapuit a nagyközönség előtt.