Zarándoklat a Mária úton

Április 17-én, immár ötödik alkalommal indult el a 900 km-es Mária út gyalogos zarándoklat. A zarándokok negyven napos útjuk során fölkeresik az ország Mária kegyhelyeit, miközben elmélkednek, énekelnek, imádkoznak. Egerbe április 24-én , kedden érkeztek, ahol Sós István alpolgármester és Csathó Csaba tanácsnok fogadta őket a Szent Hedvig Kollégiumban.

Pünkösd ünnepéhez közeledve egyre többen kelnek útra, hogy a Mária-út egy részének megtétele után, pünkösd szombatjára megérkezzenek Csíksomlyóra, az erdélyi magyarság – és az összmagyarság – legnagyobb zarándokhelyére. A Mária út Közép-Európán átívelő gyalogos zarándokút, amelynek kelet-nyugati tengelye az ausztriai Mariazelltől az erdélyi Csíksomlyóig vezet és a fő Mária kegyhelyeket köti össze. Észak-Magyarországon Lőrincitől Tokajig halad végig, amelynek kiépítése, felfestése folyamatban van.
Április 17-én négyen indultak el gyalog Budapestről, akikhez Egerből ketten csatlakoztak. Farkas József 69 évesen vállalkozott a 900 km-es útra, amelyre egy faragott feszületet is visz magával.
A menet a tervek szerint május 26-án érkezik meg Csíksomlyóra, a pünkösdi búcsúra.