Munkahelyi mentorokat keres rekreációszervezés alapszakos hallgatóinak a főiskola

Rekreációszervezés és egészségfejlesztés alapszakkal bővül az Eszterházy Károly Főiskola képzési kínálata. A hallgatók szeptembertől államilag támogatott formában kezdhetik meg tanulmányaikat, amelyet gyakorlati képzés egészít ki. A legmegfelelőbb képzőhelyek kiválasztására a főiskola Sporttudományi Intézete partnertalálkozót szervezett, amelyre a térség munkáltatóit várták.

Januárban az Akkreditációs Bizottság elfogadta a rekreációszervezés és egészségfejlesztés alapszakot, így az egri főiskola ősztől nappali és levelező képzési formában elindítja a szakemberek képzését. A képzés célja olyan szakemberek kibocsátása a munkaerőpiacra, akik képesek szakmai segítséget nyújtani a hozzájuk fordulók egészséges életmódjának megalapozásához. Megfelelő képzettséggel rendelkeznek egészségfejlesztési és rekreációs projektek kidolgozására, életmódprogramok gyakorlati megvalósítására. Aktív szerepet vállalnak az egészséget veszélyeztető társadalmi problémák, valamint hátrányos helyzetű társadalmi csoportok körében felmerülő egészségfejlesztési feladatok, mentálhigiénés szükségletek feltárásában. Az alapszakon végzettek több területen is elhelyezkedhetnek.
A hallgatók elméleti ismereteiket természetesen a gyakorlatban mélyíthetik el, ennek érdekében vette fel a kapcsolatot a főiskola a térség munkáltatóival. A partnertalálkozóra önkormányzatok, nonprofit szervezetek, szállodák, wellness központok képviselőit várták.