Egerbe érkezett a speciális egészségügyi szűrőkamion

Egerben állomásozik az a szűrőkamion, amely 2020-ig járja az országot, hogy felmérje és javítsa a magyar lakosság egészségi állapotát. A szakemberek évente kétszáz helyszínen tartanak korszerű, ingyenes szűrővizsgálatokat, városunkban csütörtökön délután 5 óráig jelentkezhetnek szűrésre azok, akiknek fontos a megelőzés.

2010-ben több szakmai szervezet összefogásával Egerből indult útjára Magyarország átfogó egészségvédelmi szűrőprogramja, amely 2020-ig mintegy tíz éven keresztül az országot járva vizsgálja a hazai lakosság egészségügyi állapotát. Az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy továbbra is a szív és érrendszeri megbetegedések és az elhízás a betegségek fő rizikótényezői, a megelőzés érdekében továbbra is van mit tennünk. Ez segíti az a speciális szűrőkamion is, amely 28-féle szűrővizsgálattal, életmódra vonatkozó tanácsadással és prevenciós segítséggel várja azokat, akik fontosnak tartják az egészségüket.
A szemészeti és hallásvizsgálat mellett mérik a vér koleszterin-, vércukor- és húgysavszintjét, teljes testanalízis készül, valamint vizsgálják az artériák rugalmasságát és a szívritmus szabályosságát is. A vizsgálat mindössze fél órát vesz igénybe.
A szűrővizsgálatra Egerben, a Szálloda utcában, csütörtökön délután 5 óráig jelentkezhetnek az érdeklődők.