Az egri vár az egrieké

Előadással és szakmai tárlatvezetéssel folytatódott „Az egri vár az egrieké” program. A március 15-én nyílt, a Magyarok Istenére esküszünk kiállításhoz kapcsolódva beszélt Berecz Mátyás történész-muzeológus a szabadságharc Heves megyei eseményeiről.

Az egri vár minden hónap utolsó keddjén az egrieké. Ekkor tartják a Dobó István Vármúzeum és az Eger Vára Barátainak Köre közös programját, amellyel azt szeretnék elérni, hogy az egriek ismét magukénak érezzék a várat. Egy hónappal ezelőtt a Gárdonyi-házzal ismerkedtek az érdeklődők, most Berecz Mátyás történész-muzeológus a forradalom és szabadságharc korába kalauzolta el az egrieket. Egerben 1848/49 mindig aktuális – fogalmazott – Heves megye a középpontban állt, meghatározó események zajlottak itt. Az előadáshoz szakmai tárlatvezetést is kapcsoltak.
Az egri vár az egrieké sorozat május utolsó keddjén, 29-én folytatódik. Akkor Bujdosné dr. Pap Györgyi történész mutatja be egri szemel a Kisváros a felhők fölött kiállítást, vagyis az egri polgárosodás tárgyi emlékeit.