A Szilágyi Gimnázium meghívására 17 bajor diák érkezett városunkba

A Szilágyi Erzsébet Gimnázium meghívására 17 diák érkezett városunkba a rosenheimi Karolinen Gimnáziumból. A német tanulók egy hetet töltenek Egerben, ezalatt megismerkednek a város nevezetességeivel, részt vesznek egy művészeti projektben, bekapcsolódnak a tanítási órákba, de ellátogatnak egy pincészetbe is. A diákokat hétfőn Rázsi Botond alpolgármester kalauzolta a Városházán.

A két intézmény partnerkapcsolata 12 éves múltra tekint vissza. A csereprogram ötlete 2000 őszén merült fel, az első kölcsönös látogatás 2002 –ben történt. Azóta minden évben folytatódik a diákcsere, amelynek célja, hogy a magyar tanulók német nyelvtudása minél jobban fejlődjön.
Az együttműködésnek köszönhetően a fiatalok megismerik egymás országát, természeti és kulturális kincseit, miközben ismeretségek és barátságok születnek.
A 17 bajor diákot és két kísérőtanárát Rázsi Botond alpolgármester fogadta a Városháza dísztermében. A vendégeknek Eger történelmi örökségéről, az Egri Bikavér legendájáról és új fehér párjáról, az Egri Csillagról beszélt. A csereprogram résztvevői viszonzásként egy városukat bemutató albumot és egy gasztronómiai különlegességet ajándékoztak.