Nyitrai Zsolt volt a vendégséf a gasztrosorozat keretében

Magyaros menüsorral várta vendégeit dr. Nyitrai Zsolt egri országgyűlési képviselő, aki az egyik helyi étterem felkérésére válogatta össze kedvenc ételeit. A miniszterelnöki biztos elmondása szerint jól érzi magát a konyhában és szívesen segít.

Hideg magyaros vegyes ízelítő többek között pástétom, tepertő, tarja, malacfültorta, lencse-terrine, valamint orjaleves- velős csonttal, ropogós malacsült, desszertként túrófagyis palacsinta szerepelt a menüsorban. A magyaros ízvilágú ételek dr. Nyitrai Zsolt egri honatya kérésére készültek, aki saját elmondása szerint főzni nem igazán tud, de konyhai műveleteket szívesen végez. A politikus édesanyja főztjét szereti legjobban, a rablóhús a kedvence. Egriként természetesen borfogyasztó. A miniszterelnöki biztos szabadidejében tollaslabdázik és olvas, legkedvesebb könyve Krúdy Gyulától A has ezeregyéjszakája. Elárulta, ha több szabadideje lesz, szívesen elmerül majd a gasztronómia rejtelmeiben.
Az ételek mellé Bolyki János borász ajánlott borokat, a főszakács Meskó Norbert volt, akinek a miniszterelnöki biztos közös munkájuk emlékeként magyar címerrel díszített kézműves kést ajándékozott.