Labdarúgó NB II.: Egri FC – Kazincbarcikai SC 1-0

Tovább menetelnek az egriek a labdarúgó NB II-ben. Szombaton a Kazincbarcikát látták vendégül, akiket a Szolnokhoz hasonlóan 1-0-ra legyőztek. Vasárnap a Honvéd következik, idegenben.

Zsinórban hatodszor nyert és már csak két pontra van az első helytől az Egri FC NB II-es labdarúgó csapata. Az áldozat ezúttal a Kazincbarcika volt. Az első félidőben inkább a vendég barcikaiaknak voltak helyzeteik, de igazi veszély egyik kapu előtt sem alakult ki. A csúszós, vizes talaj a védőknek kedvezett. A második félidőre igazi „kártyajáték” alakult ki. Az 53. percben az addigi három sárga lap mellé még két pirosat is kiosztott Berger József játékvezető, amikor az egriektől Pavlov, a vendégektől pedig Horváth Szabolcs kakaskodott egymással. Ez után jött be a hazaiaknál a 61. percben Koós Gábor, akit 9 perccel később már társai ölelgettek a vezetést jelentő gól után. Középről Farkas tálalt a baloldalon felfutó Hamouz elé, aki középre ívelt. Az érkező Koós az egy fejjel magasabb Konate és Tátrai között fejelt a kapuba, 1-0 az Egernek. Komoly helyzet ezután már nem sok akadt, lapok tekintetében viszont szép volt a „termés”. Összesen nyolc sárgát és két piros lapot gyűjtöttek a csapatok. Az egrieknél a kiállított Pavlov és az ötödik sárgáját begyűjtó Hamouz nem lehet ott a következő bajnokin.
A többi meccsről is pár szóban. Már megszokhattuk, hogy az éllovasok – az Eger kivételével – sorra hullajtják a pontokat. A Mezőkövesd 2-0-ra nyert a listavezető Szolnok ellen, a második Békéscsaba nem bírt a Váccal, a negyedik Cegléd pedig a feltámadó Szegedtől kapott ki hazai pályán, de a Nyíregyháza Balmazújváros elleni sikerére is kevesen tippeltek volna. A következő ellenfél, idegenben a Honvéd második csapata lesz, akiket legutóbb a sereghajtó Vecsés vert 1-0-ra. Ez a meccs vasárnap 17 órakor kezdődik a Bozsik Stadionban.

NB II. Keleti-csoport, 24. forduló. 2012. április 21.
Egri FC (3.) – Kazincbarcikai SC (13.) 1-0 (0-0)
Eger, Szentmarjay Tibor Városi Stadion, 300 néző. V.: Berger József (Gyarmati II. Tibor, Szvetnyik Bence)
Eger: Sztankó – Preklet, Katona A., Knakal, Hamouz – Pavićević, Romhányi (Koós, 61.), Dobrić (Benke, 89.), Farkas Á. – Pavlov, Hrisztov (Pisanjuk, 68.). Vezetőedző: Simon Antal
KBSC: Szabó Á. – Nyitrai, Toplenszki, Nyisalovits, Horváth Sz. – Szabó P., Konate, Illés, Horváth B. (Vasas V., 77.) – Kovács P., Gomez (Tátrai, 54.). Vezetőedző: Szabó János
Gólszerző: Koós (70.)
Kiállítva: Horváth Sz. és Pavlov (52.)
Sárga lap: Szabó P. (31.). Konate (42.), Illés (47.), Nyitrai (80.), Kovács P. (92.), ill. Pavićević (73.), Hamouz (75.), Pisanjuk (86.)

A 24. forduló eredményei:
Vecsési FC – Budapest Honvéd-MFA 1-0
Egri FC – Kazincbarcikai SC 1-0
Nyíregyháza Spartacus FC – Balmazújváros FC 2-1
Békéscsaba 1912 Előre SE – Dunakanyar-Vác 2-2
Orosháza FC – Rákospalotai EAC 3-0
Ceglédi VSE – Szeged 2011 0-2
DVSC-DEAC – Újpest FC II 0-2
Mezőkövesd-Zsóry – Szolnoki MÁV FC 2-0

Következik:
Budapest, 2012. április 29., vasárnap, 17:00
Budapest Honvéd-MFA (13.) – Egri FC (3.)