Kritikus tömeg

Több mint 1300-an szálltak kerékpárjuk nyeregébe a Dobó téren, ők alkották azt a kritikus tömeget, amely idén is a városi bringázást kívánta népszerűsíteni; az élhető, kerékpárbarát városért tekertek. A Föld napján idén nemcsak felvonultak, hanem – most először – városi biciklis napot is rendeztek az Érsekkertben.

Kerékpáros, kézműves, rajzos és ügyességi feladatok, bringaszépségverseny, előadások, tombola, amelynek bevételét az Állatokat Védjük Együtt Alapítványnak ajánlották fel – ezekkel várták a szervezők az első egri biciklis napon a kerekeseket.
A kerékpáros felvonulás az Érsekkertből indult. Az 1300 résztvevő másfél órán át tekert azért, hogy felhívja a figyelmet a kerékpárra mint alternatív közlekedési eszközre. A szervezők bátorítani szeretnének mindenkit, hogy aki csak teheti, kerékpárral közlekedjen, mert az gyors, olcsó, csendes, környezetbarát. Szeretnék, ha a bringában nemcsak a sport vagy játékszert, hanem a praktikus közlekedési eszközt is látnák. A felvonulással arra is rámutattak, hogy szükség van jól tervezett kerékpárutakra, sávokra, kerékpártárolókra és az önkormányzatnál egy olyan felelősre, aki a kerékpáros közlekedés fejlesztésével lenne megbízva.