Gyógyító festmények a kórháznak

Negyven darab képet adományozott a Marhot Ferenc Kórháznak a Sri Chinmoy Alapítvány. A művek alkotójának nevét viselő jótékonysági szervezet célja, hogy a kórházak légköre mind a betegek, mind az ott dolgozók számára kellemesebb, barátságosabb legyen. Az indiai származású, spirituális tanító által készített alkotások a Csecsemő-Gyermek és ifjúsági, a Kardiológiai, az I-es és a II-es Belgyógyászati Osztályon kapnak helyet.

A kórház dolgozói tekinthették meg először azt a kiállítást, amelynek képeit karitatív módon ajánlott fel a Béke Nagykövetéről elnevezett közhasznú alapítvány. A 2007-ben elhunyt indiai származású Sri Chinmoy sokoldalú egyéniség volt, életét a világbéke szolgálatában töltötte el, békeharcos, költő, zeneszerző, festő, sportember. Filozófiájának lényege fedezzük fel saját belső értékeinket, fejlesszük és az emberek segítésére használjuk. Az alkotó szilárd meggyőződése, hogy minden egyes képének lelke van, és a képek belső dialógust teremtenek a szemlélővel. Az egri kórház a tizenkettedik azoknak a hazai egészségügyi intézményeknek a sorában, amelyeket az alapítvány méltónak talált arra, hogy Sri Chinmoy képeivel ajándékozza meg.
A képeket az alapítvány elnöke ünnepélyes keretek között adta át az egri kórháznak, az intézmény nevében dr. Fűtő László igazgató mondott köszönetet.
Az alkotások a Csecsemő-Gyermek és ifjúsági, a Kardiológiai, az I-es és a II-es Belgyógyászati Osztályon kapnak helyet.