Egységes tanterv kidolgozásában vesz részt az Andrássy külföldi partnerekkel közösen

Egységes szakmai érettségi vizsga kidolgozásában működik együtt az Andrássy György Közgazdasági Szakközépiskola dán, finn, osztrák, holland, román és orosz oktatási intézménnyel közösen. A nemzetközi együttműködésnek köszönhetően a tanulók nyelvi, gazdasági ismereteket szereznek, amellyel nagyobb eséllyel indulhatnak a munkaerő piacon. A Comenius projekt eddigi eredményeiről és az elkövetkezendő feladatokról Egerben tartottak konferenciát a résztvevők.

Európai Üzleti Szakmai Érettségi-ez a címe, annak a Comenius projektnek, melynek célja egy olyan egységes tanterv kidolgozása, melyet az Európai Unió országaiban mindenhol elfogadnak. A 4-5 éves képzés után, érettségit követően a diákok szakmai vizsgát tesznek, amelynek sikeres teljesítésével Európában akkreditált bizonyítványt szereznek. Ez megteremti számukra annak a lehetőségét, hogy európai országokban nemzetközi cégeknél munkát vállaljanak, vagy egy másik ország felsőfokú oktatási intézményébe jelentkezzenek. Az Andrássy György Közgazdasági Szakközépiskola egyedüli magyar közoktatási intézményként kilenc külföldi partnerintézménnyel közösen vesz részt a programban. Feladata a dán partnerrel együtt a kétnyelvű kompetencia témájának kidolgozása. A műhelymunka Egerben folytatódott.
A Comenius program 2013 szeptemberében zárul, az akkreditálás után az európai üzleti szakmai érettségit számos oktatási intézmény építheti be tantervébe. Az Andrássyban várhatóan a 2013/2014-es tanévben indulhat a képzés.