Egységes szakmai érettségi vizsga kidolgozásában működik együtt az Andrássy György Közgazdasági Szakközépiskola dán, finn, osztrák, holland, román és orosz oktatási intézménnyel közösen. A nemzetközi együttműködésnek köszönhetően a tanulók nyelvi, gazdasági ismereteket szereznek, amellyel nagyobb eséllyel indulhatnak a munkaerő piacon. A Comenius projekt eddigi eredményeiről és az elkövetkezendő feladatokról Egerben tartottak konferenciát a résztvevők.

Európai Üzleti Szakmai Érettségi-ez a címe, annak a Comenius projektnek, melynek célja egy olyan egységes tanterv kidolgozása, melyet az Európai Unió országaiban mindenhol elfogadnak. A 4-5 éves képzés után, érettségit követően a diákok szakmai vizsgát tesznek, amelynek sikeres teljesítésével Európában akkreditált bizonyítványt szereznek. Ez megteremti számukra annak a lehetőségét, hogy európai országokban nemzetközi cégeknél munkát vállaljanak, vagy egy másik ország felsőfokú oktatási intézményébe jelentkezzenek. Az Andrássy György Közgazdasági Szakközépiskola egyedüli magyar közoktatási intézményként kilenc külföldi partnerintézménnyel közösen vesz részt a programban. Feladata a dán partnerrel együtt a kétnyelvű kompetencia témájának kidolgozása. A műhelymunka Egerben folytatódott.
A Comenius program 2013 szeptemberében zárul, az akkreditálás után az európai üzleti szakmai érettségit számos oktatási intézmény építheti be tantervébe. Az Andrássyban várhatóan a 2013/2014-es tanévben indulhat a képzés.