Triatlon és aquatlon versenyek

Idén külön rendezi az Agria Kerékpáros és Triatlon Klub az Egyetemi és Főiskolai Országos Bajnokságot, illetve a városi és megyei aquatlon bajnokságot. Előbbin, a II. Eger Nagydíjon a klub minden versenyzője itt lesz, így az olimpiai szereplésre készülő Kovács Zsófia is – számoltak be a verseny előkészületeiről a szervezők.

A hazai versenyek sorát idén az aquatlon bajnoksággal kezdi a klub, ami április 29-én, vasárnap lesz. Az elmúlt év kedvező tapasztalatai alapján most is sok indulóval, főleg általános és középiskolásokkal számolnak, de bárki benevezhet a két sportágat, az úszást és futást összekapcsoló aquatlonra – hangzott el a sajtótájékoztatón. A május 13-i Egyetemi és Főiskolai Országos Bajnokság egyben a tajvani főiskolás vb kvalifikációs versenye. Itt a Bátorfi-Agria KTK szinte teljes versenyzőgárdája – az országúti kerékpárosok és a triatlonosok is, néhány kivételtől eltekintve rajthoz állnak. Az olimpiai reménység Kovács Zsófia is itt lesz.
Rázsi Botond alpolgármester ezzel kapcsolatban kiemelte, szükség van ilyen versenyre, a város pénzzel is támogatja az eseményt és a klubot, annál is inkább mert Kovács Zsófia személyében olimpiai indulót is adhat a városnak. Az elmúlt hetekben több új igazolás volt a klubnál, akik Fejes Gáborral, Kónya Tamással együtt már most több elsőséget szereztek a különböző versenyeken.