Generációk találkozása

Középiskolásokból álló zenekar adott koncertet a Dobó Katica Nyugdíjas Szervezet tagjainak a Bartakovics Béla Közösségi Házban. A rendezvény az idősek és a fiatalok közötti kapcsolatteremtést szolgálta, amely az Aktív generációk elnevezésű uniós program egyik célkitűzése.

Az Európai Unió a 2012-es esztendőt az Aktív időskor és a generációk közötti szolidaritás évének nyilvánította. A kezdeményezés célja, hogy mielőbb megváltozzon az idős emberekről alkotott, gyakran negatív kép, és a nyugdíjas korúak élete is tartalmasabb, aktívabb, derűsebb és kellemesebb legyen. A fiatalok és az idős emberek egymáshoz közeledését, együttműködését szolgálta a Dobó Katica Nyugdíjas Szervezet legutóbbi rendezvénye is, melyen egy középiskolásokból álló zenekar szórakoztatta az egyesület tagjait.
A Bartakovics Béla Közösségi Házban a tavaly alakult Hungariddim ifjúsági zenekar lépett színpadra. Az együttes a népzenei dallamokat ötvözi a jazz, blues, könnyűzenei elemekkel, amelynek eredménye egy energikus és intenzív ritmusú hangzásvilág.
Az Aktív generációk rendezvénysorozat májusban folytatódik, a következő hónapban a Dobó Katica Nyugdíjas Szervezet 84 tagja utazik Sepsiszentgyörgyre. A program augusztusban az erdélyi nyugdíjasok és unokák egri viszont látogatásával zárul.