Székelykapu Recsken

Székelykaput avattak Recsken. A rendezvényen azt mondták: a kapuval egyrészt azok előtt tisztelegnek, akik a kényszermunkatáborban raboskodtak, másrészt jelképezi a magyarság összefogását is.

Őseidnek szent hitéhez, nemzetednek gyökeréhez, testvér, ne légy hűtlen soha – ez áll a kapun. Patkós Attila szerint nem lehet nem szentséges oldalról megközelíteni a székelykaput.
A terület néhány éve még elhanyagolt volt, két éve, a trianoni szerződés 90. évfordulójára állíttatta a recski Jobbik alapszervezet a kettős keresztet, idén pedig Nagy Sándor, az alapszervezet elnöke úgy gondolta: egy székelykaput állítanak fel. Nem volt egyszerű. Egy kalotaszegi fafaragótól megrendelték a kaput, de a bekerülési költségnek csak egy töredéke gyűlt össze. Végül maga fizette ki. Abban bízik, hogy a kész székelykapu átformálja a szkeptikusokat. A kapuval egyrészt azok előtt tisztelegnek, akik a kényszermunkatáborban raboskodtak, másrészt jelképezi a magyarság összefogását is.
Soha nem látott mértékben bántják a magyarokat – mondta Nagy Sándor ünnepi beszédében. Szerinte csak úgy tudunk ezen úrrá lenni, ha összefogunk, és megvédjük magunkat azoktól, akik szét akarják zilálni a nemzetet.