Eger mint testvér

31 francia diák látogatott városunkba. A tanulók Macon-ból, Eger testvérvárosából érkeztek kísérőikkel. A delegációt Rázsi Botond, alpolgármester fogadta a Városháza Dísztermében.

34 tagú francia delegáció érkezett a napokban Egerbe. A diákok és kísérőik francia testvérvárosunkból, Macon -ból jöttek. A vendégek megismerkedtek Eger történelmi belvárosával, épített örökségével, ellátogattak a Szépasszonyvölgybe és a fürdőbe is.
„Először járok Egerben. Nagyon tetszik a város összképe, de talán ami a leginkább megfogott benne az a csendessége. Egy francia városhoz képest itt sokkal kisebb a nyüzsgés, sokkal nyugodtabb az itteni élet.”
– mondta az egyik francia diák.
A két város közötti kapcsolat 1985 óta működik. Maconban alakult egy bizottság is, ami kifejezetten a testvérvárosi kapcsolatokat ápolja, így az egrit is.
Gino Ceddia, a testvérvárosi Bizottság Macon – Eger kapcsolatáért felelős alelnöke hozzátette:
„ Csak a legjobbakat mondhatom a két város kapcsolatáról. Kiváló az együttműködés már évek óta, melyet kölcsönös látogatások élénkítenek. Külön kiemelném itt az egri Ki tud többet Maconról, illetve a Macon-i Ki tud többet Egerről versenyt, mely évente lehetővé teszi, hogy fiatal egriek látogassanak a francia városba, illetve a Macon-i diákok pedig Egerbe. „
A Ki tud többet Macon-ról vetélkedő győztesei is ott voltak a delegáció fogadásakor. Az egri középiskolások elmondták: már nagyon várják, hogy kiutazzanak Macon-ba kíváncsiak az ottaniakra, illetve a többi testvérvárosból odaérkező spanyol és amerikai diákokra is. A hat magyar tanuló júliusban egy hetet tölthet a franciák vendégségében.