Kispiacokat nyitnának

Kisebb piacok nyílnának Egerben. Olyan úgynevezett alpiacokról van szó, ahol a helyi gazdák adhatnák el termékeiket, ráadásul közösségi térként is funkcionálnának ezek a helyek. Az elképzelésről a Hadnagy úti lakóknak tartottak fórumot.

Az önkormányzat eredetileg öt helyszínt nézett meg a Hadnagy út környékén, végül a gödör és a szolgáltatóház előtti terület tűnt a legjobbnak. Mindkét helyre elkészültek egy kispiac tervei. A lakossági fórumon azt mondták: a piacot már régóta igénylik mind a kistermelők, mind az itt élők. Olyan piacot szeretnének, ahol kimondottan a helyi gazdálkodók, magánszemélyek árusíthatnának.
Ficzere György képviselő úgy fogalmazott: az őstermelők egészséges, olcsóbb portékáit fogják majd itt kínálni. A tervező azt mondja: nemcsak piacként működne a terület, hanem közösségi térként is – vagyis olyan teret terveznek, ahol le lehet ülni, lehet beszélgetni. Szép, könnyen tisztítható bútorokat képzelt ide. Azt még nem lehet tudni, mikorra készül el ez a kispiac. Most az ott élőkkel egyeztetnek, ezután keresik meg: honnan lehet erre pénz átcsoportosítani . Hasonló piacokat tervez a város még a Felsővárosba és a Lajosvárosba.