Történelmi íjászverseny: itt járt Mátyás király…

Az Egri Vitézlő Oskola tavaszi szezonnyitó történelmi Íjászversenyére ezúttal több mint 230 nevezés érkezett az ország minden tájáról. A verseny kerettörténetét ezúttal Mátyás király meséi szolgáltatták.

Az Egri Vitézlő Oskola szokásos húsvéti szezonnyitó íjászversenye ezúttal nem a török kort, hanem Mátyás királyt idézte. Kevesen tudják, de Mátyás király többször is tiszteletét tette a várban. Innen indította Giskra, a rettegett huszita vezér elleni hadjáratát, itt tartott részleges országgyűlést, és itt tartotta fogságban, a várban a hírhedt Vlad Tepest is, akit Drakulaként ismerünk. Ez a világ elevenedett meg a versenyen. Most is a megszokott 3D-s, mozgó és álló célokra lehetett lőni.
A tavalyi 180 után idén 230 nevezés érkezett. A versenyzőket 10 kategóriában és abszolútban is értékelték. A dél-koreai történelmi íjász világbajnokságon második magyar csapat tagjai közül többen itt voltak Egerben. Keszi Viktória Koreában megnyerte az ifjúságiak versenyét.
A versenyt abszolútban Rédei László a rendező klub, vagyis az Egri Vitézlő Oskola íjásza nyerte a szihalmi Nahóczky Péter és a tavalyi győztes, érsekvadkerti Terman Szilárd előtt.