Szemétszedés

Szemétszedési akciót hirdetett az Egri Gördeszka és Extrémsport Egyesület. A polgármesteri hivatal munkatársaival közösen a Felnémetet és a Felsővárost összekötő földút és környékének megtisztítását vállalták.

A Nagylaposon, az Eger-patak jobb partján, a jegenyesor között régen kisvasút ment a szarvaskői gyermektáborig, illetve Felsőtárkányig. Ma ez egy cserjékkel sűrűn benőtt rész, de a mellette levő földutat sokan használják. Olyanok is, akik a felesleges hulladékot direkt itt öntik ki. A Polgármesteri Hivatal, a Városgondozás, a Polgárőrség Eger valamint a szervező Egri Gördeszka és Extrémsport Egyesület egyeztetése után ezt a területet szemelték ki a fiatalok a takarítási akció színhelyének.
A hivatal munkatársai is segédkeztek, a Városgondozás pedig a szállításhoz szükséges konténert biztosította. Ezt a nyolc körméteres konténert 2 óra alatt tele is szedték a szemétszedők, e mellett még egy utánfutónyi szemetet sikerült összegyűjteni, vagyis 9 ember három óra alatt 12 m3 hulladékot gyűjtött össze ezen a területen.