Közös jelöltet szeretne az MSZP államfőnek

A közélet egyik legaktuálisabb kérdésének nevezte a köztársasági elnök jelölését és választását e Sós Tamás szocialista országgyűlési képviselő. Köztiszteletben álló, pártok feletti, feddhetetlen személyt látnának szívesen a Sándor-palotában, nem pártkatonát. Mivel az MSZP szeretné, ha a következő államfőt a lakosság is támogatná, így arra kérik az embereket, hogy tegyenek javaslatokat a köztársasági elnök személyére közvetlenül, személyesen a helyi irodáikban vagy emailben.

Az igazinak azt tartanák a szocialisták, ha közvetlenül lehetne államfőt választani. Ha mégsem: mindenképpen ötpárti egyeztetést javasolnak. Olyan köztársasági elnököt szeretnének, aki nem narancsos pártkatona, és nem Orbán Viktor íródeákja – mondta Sós Tamás szocialista országgyűlési képviselő. Sós Tamás bejelentette: az MSZP az alaptörvény módosítását kezdeményezi, hogy az államfőt ne kétharmados, hanem négyötödös többséggel szavazza meg az országgyűlés. Elfogadhatatlannak tartják, hogy az elnököt egyedül Orbán Viktor választja ki.
A szocialisták szerint az ideális államfő bírja a lakosság széleskörű támogatását, köztiszteletben álló, pártok feletti és feddhetetlen személy.