Úthibák, kátyúk bejelentése, javítása

Ha balesetveszélyes, mély úthibát látnak, jelezzék a városüzemeltetési csoportnak – erre kéri a város vezetése az autósokat.

A mögöttünk hagyott téli hónapok szélsőséges időjárása, illetve a nagy hőingadozás miatt mind az országos, mind a helyi kezelésű közutakon sok helyen úthibák, kátyúk keletkeztek. Ezek végleges helyreállítása a téli időszakban – melegaszfalt hiányában – nem történhetett meg, ezért Eger önkormányzata a nagy forgalmú főutakon, illetve gyűjtőutakon a balesetveszélyes kátyúkat ideiglenesen hideg aszfalttal javíttatta ki. A fő cél az volt, hogy az április-május hónapban esedékes végleges útjavításig is zavartalanul, esetleg kisebb kellemetlenség mellett haladhasson a forgalom a városban.

Arra kérjük az autósokat, helyi lakosokat, hogy amennyiben balesetveszélyes, mély úthibát látnak, jelezzék azt a Városüzemeltetési Csoportnál a 36/523-740-es, vagy a 36/523-747-es telefonszámon, illetve a varosuzemeltetes@ph.eger.hu e-mail címen. Tekintettel arra, hogy Egerben állami kezelésű országos közúthálózathoz tartozó útszakasz is található, a bejelentések egy részét a Magyar Közútkezelőnek továbbítják a hivatal munkatársai. A jelzett – önkormányzati kezelésű utakon található – úthibákat a Polgármesteri Hivatal szakirodájának Városüzemeltetési Csoportja helyszíni szemlék során megvizsgálja, s a fenntartást végző Városgondozás Eger Kft. a szakemberek összesítése alapján javítja ki a balesetveszélyt jelentő, mély úthibákat.

Az aszfaltkeverő telepek 2012. március végén indultak újra, a kátyúzási munkákat először tömegközlekedési, fő- és gyűjtőutakon végzik el, majd a kisebb forgalmú kiszolgáló és lakó utak következnek. A karbantartási munkákra biztosított költségvetési keret nagy felületű javításokat (pl. kis mélységű, de terjedelmes út- és járdasüllyedések, kis mértékű nyomvonalsüllyedések javítása) nem tesz lehetővé, de a kis felületű lokális, balesetveszélyes burkolathibák javítása egész évben folyamatosan biztosított.