Fotókiállítás a Kátay Galériában

Molnár István Géza fotóművész Bükkben készült képeiből nyílt kiállítás az egri Bornemissza Gergely Szakközépiskola galériájában. A tárlatot Grédics Szilárd a Bükki Nemzeti Park igazgatója nyitotta meg.

Idén ünnepli fennállásának 35. évfordulóját a Bükki Nemzeti Park. A jubileumot nagyszabású rendezvénnyel tette emlékezetessé az igazgatóság január 26-án, melynek egyik programpontja volt Molnár István Géza fotóművész Bükkről készült kiállítása a Nyugati Kapu Oktató- és Látogatóközpontban. Az ott kiállított alkotások egy része most az egri Bornemissza Gergely Szakközépiskola galériájába költözött . A képek egy korszak lenyomatai, amelyen az elmúlt évtizedek változásai szemmel láthatók- mondta köszöntőjében Grédics Szilárd a Bükki Nemzeti Park igazgatója.
Molnár István Géza arról a beszélt: a fényképek a családdal, barátokkal tett bükki kirándulások alkalmával készültek, nem fotóművészeti sokkal inkább dokumentatív kiállításról van szó. Hozzátette: az archív képek között a cementgyárról készült az egyik kedvence.
A fotográfus 1989-ben került a Bornemissza Gergely Szakképzési Intézethez mint szakoktató, ahol építőipari technikusoknak tanított szakmai ismereteket és anyagismeretet. Az iskola kollégáihoz azóta is baráti kapcsolat fűzi, ezért is örömteli, hogy a Kátay Galéria most az ő képeinek adhat otthont, amely a Föld napjához közeledve különösen aktuális- emelte ki Borbély András igazgató.