Ždiar-i polgármester látogatása

Eger értékeivel ismerkedett Pavol Bekeš, az idei Egri Városi Síbajnokságnak helyet adó Ždiar polgármestere. A szlovák vendég a szállás lehetőségeket, a kulturális kínálatot térképezte fel városunkban, a jövőben testvértelepülési kapcsolatot szeretnének kialakítani Egerrel-hangzott el a Városházán tartott sajtótájékoztatón.

Ždiar a Magas-Tátra északkeleti részén található település, a lengyel határtól 16 km-re, 1100 méteres magasságban fekszik. A környék ideális terep a téli sportok szerelmeseinek, ezért is döntött úgy az egri önkormányzat, hogy a V. Városi Síbajnoságot itt rendezi meg. A március 2-a és 4-e között megtartott eseményen 350-en vettek részt, a síbajnokság mindkét fél szerint jól sikerült, a két település kapcsolatát érdemes lenne szorosabbra fűzni, a versenyt négy naposra bővíteni. Ezt előkészítendő látogatott Egerbe március 30-án, pénteken Ždiar polgármestere, akit lenyűgözött a város szépsége, történelmi látnivalói.
A szlovák vendéget Rázsi Botond alpolgármester és Habis László polgármester fogadta a Városházán. Elhangzott: a határmenti együttműködésben számos lehetőség rejlik, elsősorban a turizmus, de más területeken is.
Rázsi Botond alpolgármester hozzátette: az új városmarketing terv kidolgozása során fontos, hogy kihasználjuk a már felépített, jó kapcsolatokat, és Egert a tátrai régióban is nagy erőkkel népszerűsítsük.