Kosárlabda NB II: Egri VSI – Nagykálló KE 96-101

A férfi kosárlabda NB II-ben idén már két egri csapat szerepel. A tavaly induló GMR mellett a Főiskola támogatásával idén az Egri Városi Sportiskola is indított csapatot, akik szintén a Keleti-csoportban játszanak. Az elmúlt hétvégén a második Nagykállót látták vendégül. A csoportgyőzelemre is esélyes nyírségiek megszenvedtek a győzelemért.

Az Egri Városi Sportiskola a Főiskolától T-liszensszel visszajátszókkal, illetve U23-as játékosokkal szerepel a bajnokságban. A cél egyértelműen a minél több játéklehetőség biztosítása a fiataloknak, akik egyre többször nyernek, illetve megnehezítik a nagyok dolgát is. Így járt pénteken a Nagykálló is. Mindkét oldalon több volt a hiányzó játékos. Az egrieknél elsősorban a két visszajátszó jó játékára, vagyis Szerdahelyire és Baumannra hárult a csapat mozgatása. Laczi Zsolt edző e mellett Pongrácz, Filkor és Bartuska pontjaiban bízhatott. Az ellenfél csak a végén, az utolsó percekben tudott a hazaiak fölé kerekedni. Egyébként végig nyílt volt meccs. 101-95-re nyert a Nagykálló.
A hazaik közül a végén Pongrácz megsérült, Szerdahelyi pedig kipontozódott. A legeredményesebb hazai játékos a 26 pontos Filkor és a 22 pontot szerző Baumann volt. A 14 csapatos mezőnyben a 9. helyen áll a Sportiskola.