Halott kiskutyák a tűzben

Hétvégi házakat is veszélyeztetett a tűz az egyik egri bevásárlóközponttól nem messze. A tűzben hat halott, megtaposott kiskutyát is találtak. Az állatvédők feljelentést tettek.

Száraz fű és bozót gyulladt ki az egyik hipermarket mögött, a vasúti síneken túl. Az egri és a mezőkövesdi tűzoltók, az Agria Speciális Mentő és Tűzoltó Csoport dolgozott a tűz oltásán. A tűz tízhektáros területere terjedt ki, hétvégi házakat is veszélyeztetett.
A helyszínen dolgozó operatőr kollégánk a megyei napilap fotósával egy még füstölő zsákra figyelt fel. A zsákban halott kiskutyákat találtak. Szóltak a speciális mentőknek, akik értesítették a Vidám Mancsok Állatvédő Egyesületet. Az állatvédők megállapították, hogy a hat kiskutyát valószínűleg meg is taposták, és vagy ettől pusztultak el, vagy fulladás okozta a halálukat. Feljelentést tettek a rendőrségen. A tetemeket hatósági állatorvos vizsgálja. Az állatvédők azt mondják: hat egyforma kiskutyáról van szó; fekete alapon fehér foltosak, valószínűleg bullterrierek. A foltok az orrtól a fej közepéig, a mellkason és a tappancson láthatók. Feltehetően valamelyik szülő ilyen külsejű lehet. Az állatvédők arra kérnek mindenkit: ha ilyen kutyáról tudomásuk van, jelezzék nekik.