Emberi koponyát találtak az erdőben

Emberi maradványok után kutattak a közelmúltban a Noszvaj melletti erdőben. Februárban ugyanis egy koponyát találtak vadászok a területen. Miután elolvadt a hó folytatták a keresést. A rendőrség és a speciális mentők azonban úgy tudjuk mást nem találtak. Most orvosszakértő bevonásával vizsgálják kinek a maradványai kerültek elő.

Még februárban bukkantak az emberi koponyára vadászok a Noszvaj melletti erdőben. A közeli lesből vették észre, azonnal értesítették a rendőrséget. A hatóság ezután keresést szervezett több önkéntes speciális mentő segítségét is kérték, de a hó miatt nem jártak sikerrel. Így márciusban folytatták a kutatást a többi maradvány után.
“Harminc fővel, tíz kutyával, körülbelül olyan három hektár terültet fésültünk át” – mondta Kovács József az Agria Speciális Mentő és Tűzoltó Csoport vezetője. Egyelőre azonban mást nem találtak az erdőben. Lázár Levente a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője azt mondta: “az Egri Rendőrkapitányság közigazgatási eljárás keretében, orvosszakértői vizsgálat segítségével próbálja megállapítani a halott kilétét.”
Noszvajon sokan hallottak az esetről, de csak találgatják, kinek a maradványai kerültek elő. Egy nő azt mondta, hogy azt hallották Szomolyáról tűnt el egy férfi még évekkel ezelőtt, a helyiek azt gondolják talán ő lehet. A rendőrség most nyomoz, az orvosszakértői vizsgálat megállapíthatja a halott nemét, korát és halála idejét is.