Iskolagyűlés a Hunyadiban

Iskolagyűlést tartottak az egri Hunyadi Mátyás Általános Iskolában. Az elmúlt hetek tanulmányi és sportversenyei közül kiemelkedik a Játékos Sportverseny csapat sorrendben nyolcadik, összesítésben a kilencedik diákolimpiai bajnoki címe.

Aki dicsőséget szerez az iskolának és a városnak, az megérdemli, hogy az egész iskolaközösség tudjon róla. Az iskolában évek óta jól bevált szokás, hogy kéthetente tartanak iskolagyűlést, ahol az elmúlt időszak tanulmányi és sporteredményeit ismertetik a tanulókkal, illetve a legjobbak jutalomban részesülnek. Bodnár Gábor igazgató először a tanulmányi versenyek legjobbjait szólította a színpadra. Garamszegi Péter például tagja volt az Apáczai Csere János Tehetségkutató Komplex Természettudományi Tanulmányi verseny országos döntőjében 8. helyezett csapatnak, a Varga Tamás matematikaverseny megyei fordulóján második, míg a Less Nándor Országos Földrajzverseny 1. fordulója alapján országos döntőbe jutott. A hétvégi Játékos Sportverseny országos döntőben, Ózdon megint kitett magáért a Hunyadi. Sorrendben nyolcadszor, összesítésben pedig kilencedszer lett diákolimpiai bajnok a Hunyadi Mátyás Általános Iskola JSV-csapata. A döntőn készült felvételeket is levetítették az iskolagyűlésen, ahol az oklevelek és kupák átvétele után nagy csatakiáltás köszöntötte a bajnokokat.

Játékos Sportverseny, Diákolimpiai Döntő
Ózd, 2012. március 24.
1. Hunyadi Mátyás Általános Iskola, Eger 72
2. Középkerti Általános Iskola, Hajdúböszörmény 62,5
3. Chernel István Általános Iskola és Gimnázium, Agárd 58,5
4. Derkovits Gyula Általános Iskola, Szombathely 52
5. Bálint Márton Általános- és Középiskola, Törökbálint 32,5
6. Békési Kistérségi Általános Iskola, Alapfokú Művészetoktatási Intézmény és Egységes Pedagógiai Szakszolgálat Dr. Hepp Ferenc Tagiskola, Békés 31
7. Budai-Városkapu Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Speciális Szakiskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény, Pécs 30
8. Bolyky Tamás Általános Iskola, Ózd 21,5

A JSV-csapat: Alaxai Áron, Bornemissza Anna Sára, Bóta Máté Gergely, Csillag Sára Virág, Csőke Letícia, Derecskei Boglárka, Jakab Nóra, Juhász Gergő, Juhász Levente, Juhász Patrik, Kapás Janka, Kelemen Kata, Kisvarga Napsugár Janka, Makacs Gergő, Márton Balázs, Maruzs Annamária, Molnár Bálint, Molnár Kevin, Molnár Kristóf Ferenc, Pap Gábor, Schläfer Claudia, Soós Evelin, Sőreg Jázmin, Szabó Rita, Trenka Bernadett, Török Erika, Zay Dániel.
Felkészítők: Bíró Csaba és Herpai Imre