HKIK – Energia Klub

A Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Energia Klubja nem csak a vállalkozásoknak, hanem a lakosságnak is igyekszik segítséget nyújtani a különféle energiahatékony technológiák megismerésében. Legutóbb az elektromos járművekről, a csoportos energia beszerzés lehetőségeiről hallhattak tájékoztatót az érdeklődők.

A Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamaránál 2009 februárjában indult az Energia Klub rendezvénysorozat. Itt az elméleti előadások mellett a legjobb gyakorlatok bemutatása, konkrét példák megismerésére is lehetőségük van az érdeklődőknek.
A legutóbbi rendezvény egyik témája az elektromos járművek használata volt. Mint elhangzott, üzemanyag-fogyasztásuk megfelel 1- 1,5 liter benzin árával egyenértékű elektromos energiának 100 kilométerenként. Ma még elég drágák ezek a járművek, de 2020-ra jelentősen bővülhet a felhasználásuk. A másik nagy téma, melyről tájékoztatót hallhattak az az Energia Beszerzési Közösség volt, amihez országosan tavaly 127 kis- és közepes fogyasztó – köztük intézmények, termelő és szolgáltató vállalatok – csatlakoztak, így mintegy 39 millió kWh villamos energia mennyiséget versenyeztettek. A csoportos tender eredményeképpen a csoportnak összességében 182 millió forintos megtakarítást sikerült realizálni, amely csatlakozó tagonként átlagosan 2,1 millió forintos megtakarítást jelentett.