Szóval?! országos vitaverseny

Szóval?! ezzel az elnevezéssel indult az Európai Unióhoz kapcsolódó országos vitaverseny idén januárban. A regionális forduló egri állomásán 8 középiskolás csapat mérhette össze tudását. A program segítségével a fiatalok megmutathatják szóforgató és érvelési képességeiket, gyarapíthatják uniós ismereteiket, valamint fejleszthetik kommunikációs készségeiket.

Az országos vitaversenyt először 2011-ben rendezték meg, amit egy kísérleti, regionális forduló előzött meg. Ez olyan jól sikerült, hogy a szervezők úgy gondolták, a programot országos szintűre emelik. A vetélkedőkön a fiatalok az Európai Unióhoz kapcsolódó ügyekről disputálhatnak.
Az idei versenyre országosan több, mint 150 csapat nevezett. Az előző, online fordulóból továbbjutók a regionális döntőkön folytatják a versengést. Egerből 4 csapat jutott tovább ebbe a fordulóba. A vita verseny tételmondata ezúttal: Az EU tagállamainak vissza kellene állítaniuk az állandó határellenőrzést a belső határokon.
A középdöntők április 4-ig zajlanak, az ország 7 különböző helyszínén. Az országos döntőben, Budapesten a 16 legjobban vitázó csapat mérheti össze tudását. Az első helyezett egy tíznapos tanulmányi utat nyer Tallinba.