Labdarúgó NB II.: Egri FC – Dunakanyar-Vác 2-0

A labdarúgó NB II. hétvégi, egri mérkőzésén több helyzete volt a vendég Vác csapatának, a gólokat mégis az egriek lőtték. 2-0-ra nyert az Eger, így már az ötödik helyen állnak a bajnokságban. Legközelebb pénteken, idegenben, a Rákospalota következik.

Az elmúlt héten idegenben, Balmazújvárosban győztes fehér meze hazaiak már a 7. percben megszerezték a vezetést. Jobbról, az alapvonal mellől Preklet kanalazta vissza középre a labdát. Az érkező Szimeon Hrisztov vetődve, a későn eszmélő Héger mellett lőtt a kapuba. A vezető gól túlságosan is megnyugtatta az egrieket. 10 perc alatt három nagy helyzete is volt a Vácnak, de Sztankó a helyén volt. A második félidő 13. percében egy láthatóan begyakorolt, szöglet utáni figurából Preklet fejessel vette be a váci kaput – 2-0 az Egernek. A Pest megyeiek még ekkor sem adták fel, többször is megtornásztatták a korábbi csapattárs Sztankót, de gólt ezen a napon nem tudtak lőni.
A macedón légiós, Szimeon Hrisztov az előkészületi mérkőzések, így az FTC után végre bajnokin is betalált az ellenfél kapujába
– Az hiszem, jó csapatunk van, ami akár az NB I-ben is megállná helyét. Sok még a hiba, de már az 5. helyen állunk. Ha nem is ebben az évben, de a következőben felkerülhetünk – nyilatkozta a csatár.
A többi mérkőzésen minden úgy alakult, ahogy azt az egri szurkolók kívánták, így például döntetlen lett a DVSC-DEAC – Balmazújváros hajdúsági rangadó, vagyis az Eger valóban az ötödik helyen áll, két pontra a harmadik Cegléd mögött. Pénteken 17 órától Budapesten, a Rákospalotával mérkőznek Knakalék.

NB II. Keleti-csoport, 20. forduló. 2012. március 24.
Egri FC – Dunakanyar-Vác 2-0 (1-0)
Eger, Szentmarjay Tibor Városi Stadion, 300 néző. V.: Lovas László (Varga Zsolt dr., Buzás Balázs)
Eger: Sztankó – Preklet, Katona, Knakal, Hamouz – Pavićević, Fürjes (Benke, 66.), Dobrić (Koós, 66.), Farkas Á. – Hrisztov, Pisanjuk (Horváth Z., 83.). Vezetőedző: Simon Antal. 
Vác: Héger – Króner, Páles, Tányéros G. (Tányéros Á., 16.), Hegedűs Cs. – Andrejcsik (Aranyos, 74.), Albert, Gulyás, Arany (Berki, 74.) – Rusvay, Palásthy N. Vezetőedző: Híres Gábor.
Gólszerző: Hrisztov (7.) /1-0/, Preklet (68.) /2-0/
Sárga lap: Albert (50.), Tányéros Á. (78.), ill. Pavićević (56.), Dobrić (63.), Pisanjuk (82.)

További eredmények:
Ceglédi VSE – Szolnoki MÁV FC 1-2
Vecsési FC – Rákospalotai EAC 2-2
Orosháza FC – Békéscsabai Előre 1912 SE 2-1
Kazincbarcika SC – Szeged 2011 1-0
DVSC-DEAC – Balmazújváros FC 2-2
Mezőkövesd-Zsóry – Nyíregyháza Spartacus FC 1-2
Budapest Honvéd-MFA – Újpest FC II 1-1

Következik:
Budapest, 2012. március 30., péntek, 17:00
Rákospalotai EAC (7.) – Egri FC (5.)