Kevesebben érettségiznek idén

A tavalyihoz képest idén százzal kevesebb, összesen 2356 tanuló tesz érettségi vizsgát tavasszal Egerben. Az írásbeli vizsgákat május 4-e és 25-e között szervezik, az emelt szintű szóbeli vizsgákat pedig június 7-e és 13-a között tartják.

Február 24-ig jelentkezhettek a diákok a különböző típusú érettségi vizsgákra. Az érettségi szintje most is választható volt, közép-, vagy emelt szinten adhatnak számot tudásukról a végzősök tavasszal. Egerben 15 középiskolában szerveznek érettségi vizsgát.A parlament tavaly év végén fogadta el az új köznevelési törvényt, amelynek értelmében minden iskola állami fenntartású lesz. A törvény szeptember 1-jétől lép életbe, így az idei érettségi vizsgákat nem érintik a változások. Idén is legtöbben angol nyelvből, történelemből, valamint biológiából jelentkeztek emelt szintű vizsgára.
Az írásbeli vizsgákat május 4-e és 25-e között szervezik Egerben, az emelt szintű szóbeli vizsgákat június 7-e és 13-a között, a középszintű szóbeli érettségi vizsgákat pedig június 18-a és 29-e között rendezik.