Habis György emlékverseny

Dr. Habis György nevét viseli ezentúl a német nyelvi szépkiejtési verseny. Habis tanár úr angol és német nyelvet, valamint magyar irodalmat tanított számos egri középiskolában. Szakmai kiválóságának emléke előtt szeretnénk tisztelegni azzal, hogy ezt a versenyt róla neveztük el – mondta Vasas Joachim, az egri Kereskedelmi Iskola igazgatója. A névadóünnepséggel egybekötött vetélkedőn részt vettek dr. Habis György egykori diákjai és idősebbik fia Dr. Habis György is.

Dr. Habis György egy olyan nagy tanáregyéniség volt, aki mind szakmai tudásával, mind pedig emberi tisztaságával követendő példát állít a mai tanárok elé – mondta Rázsi Botond, alpolgármester, a német nyelvi szépkiejtési verseny ünnepélyes megnyitóján. A több mint 10 éves múltra visszatekintő vetélkedő – a Keri kezdeményezésére – ettől a tanévtől a legendás egri pedagógus nevét viseli.
A vetélkedőn idén 11 egri középiskola 28 diákja vett részt. A versenyzőket háromtagú szakmai zsűri értékelte. Az idei év győztese Tóth Marina, a Neumann János Középiskola és Kollégium tanulója lett. A nyertes iskolája 1 évig birtokolhatja a dr. Habis György nevét viselő vándorserlegeket.