Óvodák Európa szívében

Végéhez közeledik a Comenius Együttműködések elnevezésű program, melyben 5 ország óvodapedagógusai vesznek részt. A két éve indult projekt célja, hogy a résztvevők megismerjék a partnerországok oktatási rendszerét és egymás munkáját. Ez alkalommal az angol, a francia, a spanyol és a svéd pedagógusok látogattak el a Ney Ferenc Óvodába.

Közösen énekeltek és mondókáztak az egri óvodások és a Comenius program részeként városunkba látogató külföldi pedagógusok. Az angol, francia, spanyol és svéd vendégek hétfőn érkeztek Egerbe azzal a céllal, hogy megismerjék a városban folyó nevelőmunkát. Mint mondták: különösen a magyar kultúra ápolása – a népdalok és a népi játékok, nyerték el a tetszésüket.
Korábban az egri pedagógusok is ellátogattak a partnerintézményekbe. Csományné Pós Judit, a Ney Ferenc Óvoda vezetője elmondta: nagyon jól érezték magukat mind a négy országban, sokat tanultak a külföldi mintákból.
Rüll Csabáné, a program magyar koordinátora kiemelte: a projekt nemcsak a pedagógusok szakmai tudásának szélesítésében, hanem a gyerekek fejlődésében is fontos szerepet játszik. Mára sikerült azt elérni, hogy a gyerekek ismerik az európai országokat, és azt is tudják, hogy hol milyen nyelven beszélnek – tette hozzá. A projektben résztvevő pedagógusok azt remélik, hogy a program zárása után is megmaradt a személyes kapcsolat közöttük és a későbbiekben is lesz lehetőségük a tapasztalatcserére.