Megkezdődött a XII. Egri Tavaszi Fesztivál

Március 16-án megkezdődött a XII. Egri Tavaszi Fesztivál. A két hétig tartó programon komoly- és könnyűzenei koncerteket, valamint színházi előadásokat láthat a közönség.

2001 óta minden évben megrendezi Eger a kulturális tavaszi fesztivált. Idén különleges helyszínekre csalogatják a közönséget a rendezvény szervezői.
A fesztivált négy blokkra osztották a szervezők: Az Eger extra blokk rendezvényei az említett különleges helyszíneken valósulnak meg. A Z energiák és performance programjait a zenei koncertek adják, többek között a mai Operagála, melyen közreműködik Miklósa Erika, Horváth István és az Egri Szimfonikus Zenekar, vagy a Magna Cum Laude együttes záró szabadtéri koncertje a Gárdonyi Géza Színház előtt. A Fény – viszonyok téma keretében fényfestésre kerül sor a belvárosi köztereken és utcákon. A negyedik blokkban a színházszerető közönséget várják, többek között a gyergyószentmiklósi Figura Színház előadásaira.
A fesztivál megrendezését az egri önkormányzat 7,7 millió forinttal támogatja, további 5 millió forintot pályázaton nyert a város.