Ajánlással és kézírással ékes könyvek

Ajánlással és kézírással ékes könyvek címmel nyílt kiállítás a Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár Galériájában. A kiállított könyvek tulajdonosa dr. Lisztóczky László tanár, irodalomtörténész, aki a tárlattal a Nyugat című folyóirat első nemzedékének, a népi írók mozgalmának és a két világháború közötti erdélyi magyar irodalom nagyjainak állít emléket.

Dr. Lisztóczky László, az egri Dobó István Gimnázium, a Sancta Maria Általános Iskola és
Leánygimnázium, valamint az Eszterházy Károly Főiskola Irodalomtudományi Tanszékének egykori tanára évtizedek óta gyűjti a szerzői ajánlással (is) ékesített könyveket. Irodalomóráira gyakran cipelt magával “szemléltetőeszközként”könyveket, köztük dedikált kiadásokat is. Diákjai mindig nagy lelkesedéssel és szeretettel hallgatták vagy szemlélték meg például Babits Mihály, Dsida Jenő, Gárdonyi Géza, Kosztolányi Dezső, Móricz
Zsigmond, Radnóti Miklós, Tamási Áron, Tóth Árpád, Weöres Sándor és mások miniatűr remekléseit, amelyek érdekes és értékes irodalomtörténeti adalékokat is szolgáltatnak.
A kiállítást Elbe István, az Országos Széchényi Könyvtár igazgatója nyitotta meg, aki az intézményben őrzött könyvritkaságokról beszélt a hallgatóknak.
Az Ajánlással és kézírással ékes könyvek című tárlat március 24-ig látható a Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár Galériájában.