A 12 pont ma is aktuális

Az 1848 márciusában kinyomtatott 12 pont a magyar demokrácia és függetlenség talpköve, amely ma is hordoz aktualitást-fogalmazott ünnepi beszédében dr. Völner Pál, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infrastruktúráért felelős államtitkára. A politikus a kormány nevében helyezett el koszorút a felsőtárkányi Faluház emléktáblájánál.

Egy közösség, település életképességéről nemcsak cselekedetei, megújulási képessége árulkodik, hanem az is hogyan tud ünnepelni. Március 15-e ma is hordoz aktualitást számunkra, a 12 pont üzenetét fontos újragondolni, újraértelmezni- mondta ünnepi beszédében dr. Völner Pál, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infrastruktúráért felelős államtitkára. A közteherviselés akkor és most is azt jelentette, hogy mindenki járuljon hozzá a közösség kiadásaihoz-tette hozzá. Ahogy régen a nagybirtokosoknak, úgy ma a bankoknak és a nagy cégeknek is részt kell vállalniuk a feladatokból, nehézségekből. Közösen kell áldozatot hoznunk, hogy meg tudjunk erősödni és ezt megismertessük másokkal is.
Az ünnepi beszéd után az államtitkár és a helyi pártok, civil szervezetek képviselői koszorút helyeztek el a Faluház oldalán található emléktáblánál, majd színpadi műsorral folytatódott a rendezvény.