Sajtónap

A TV Eger felelős szerkesztője, Antal Anett és a Szent István Rádió főszerkesztője, Simon György kapott elismerést a sajtónapi ünnepségen. A város és a megye együtt köszöntötte az újságírókat. A rendszerváltás óta március 15-e a magyar sajtó napja is.

Mindazoknak, akik közéleti szerepet vállaltak, nagyon fontos a nyilvánosság, a sajtó figyelme – és az is, hogy folyamatos legyen a párbeszéd az újságírókkal, lényeges a média kontroll szerepe – mondta Habis László polgármester a sajtónapi ünnepségen. A média legyen kapocs a polgárok, az érintettek, a nyilvánosság és a közszereplők között.
A márciusi forradalom mellett lényegesnek tartja azt jogászként dr. Demeter András , a kormányhivatal igazgatója, hogy a sajtószabadság bekerült az áprilisi törvények közé. Szabó Róbert, a megyei közgyűlés elnöke azt emelte ki: a megyének nem volt könnyű éve, a sajtó ezekben a nehéz időkben is hitelesen tudott tájékoztatni az eseményekről. Szerencsésnek tartja, hogy Heves megyébe még nem tört be az az erős és intenzív bulvárosodás, ami már több helyen jellemző.
A szabad sajtó napján oklevéllel ismerték el két újságíró munkáját. Antal Anett, a TV Eger felelős szerkesztője kapta az egyik elismerést, Simon György, a Szent István Rádió főszerkesztője a másikat.
Az újságírók nevében Simon György mondott beszédet. Azt mondta: egyre inkább elharapódzik a szenzációhajhászás és a bulvárosodás. Úgy fogalmazott: a sajtó szabad, de a szabadság nem azonos a szabadossággal.