Ökölvívó bírók továbbképzése

A Magyar Ökölvívó Szakszövetség éves bírói továbbképzésének Eger adott otthont. Ez egyúttal elismerés is az Egerben folyó munkának. Az Egri Városi Sportiskola az egyesületi rangsorban a hatodik helyen zárt tavaly.

Minden évben kötelező a bírói továbbképzésen való részvétel. Az egri háromnapos rendezvényen 167 bíró jelent meg, közülük 20-an újként tettek vizsgát. A nyár legnagyobb ökölvívó eseménye a londoni olimpia. A magyar bírók közül Szűcs Verának van a legnagyobb esélye kijutni Londonba. Az esemény jó apropót adott arra, hogy az egriek elmúlt évi szereplését értékelje a szakágvezető, dr. Csötönyi Sándor.
Egészen pontosan a hatodik helyen áll az országos rangsorban az Egri Városi Sportiskola. A szövetség úgy döntött, hogy a korábbi első öt helyett az egyesületi rangsor első 8-10 szakosztálya részesül műhelytámogatásban. Idén 12 millió forintot osztanak szét a legjobb klubok között. Dorkó Péter, az egriek szakosztályvezetője elmondta, a szokásos két egri eseményen, vagyis a Dobó István és a Bornemissza emlékversenyen kívül a juniorok országos bajnoksága is Egerben lesz. A legeredményesebb egri versenyző, Könnyű Richárd pedig Európa-bajnokságra készül.

A 2011-es szakosztályi rangsor
1. Debreceni VSC Ökölvívó Kft. 86
2. Kecskeméti SC-B-Tel-MVM 79
3. KSI SE Budapest 55,5
4. Vasas SC-Süllős Budapest 46
5. Pécsi VSK 37
6. Egri Városi SI 26,5
7. Haladás VSE Szombathely 25,5
8. Fitt-Box Kőszeg 22,5
9. Gyevát SE Sopron 21,5
10. Szeged SC 20,5
46. Mezőkövesdi SE 3
50. Nezéza. Gyöngyös 2
58. Gyöngyösi AK 1
58. Petőfibányai Bányász SK 1