Honszerelem

A honszerelemről, a hazaszeretetről várt írásokat a Hatvannégy Vármegye. A pályázatra tizenketten 28 verset vagy prózai művet küldtek be. Írtak a természeti szépségekről, arról, hogy miért jó itt élni, miért ne menjünk külföldre.

Vers- és prózaíró versenyt hirdetett a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom Egri Szervezete Honszerelem címmel. A díjátadón Kürtin Zoltán, a mozgalom elnökségi tagja azt mondta: tavaly hirdették meg először a pályázatot, akkor az egész országból vártak műveket. Idén csak az egri diákokat szólították meg. Úgy tapasztalják, hogy a fiatalok egyre kevesebbet olvasnak, ez ellen saját eszközeikkel is szeretnének tenni.
Olyan kort élünk most, amikor sokan tagadni kezdenek értékeket, és ez szomorú irány – mondta ünnepi beszédében Galó Gábor káplán. Majd úgy folytatta: jó látni, hogy vannak még olyanok, akik fontosnak tartják a hazaszeretetet, a családot, a hitet és az áldást. Ezek nélkül az értékek nélkül kevesebb lenne az életünk.
A téma nem volt kötött, így születtek írások az Egedről, rejtett értékeinkről,a honvágyról, a győzelemről, arról, hogy Magyarország legyen szabad, és írtak magyarságbuzdító verseket is.
A pályázatra tizenketten 28 művet küldtek be. Minden pályázó diákot és is díjazták.