Nem lövik ki a kutyákat

Két hétig volt érvényben a külterületen kóborló kutyák kilövésére vonatkozó jegyzői utasítás. Ez idő alatt egyetlen állatott sem lőttek ki. Az önkormányzat és a Vidám Mancsok Állatvédő Egyesület közösen dolgozik azon, hogy megfékezzék a felelőtlen állattartókat és visszaszorítsák a kóbor állatok számát.

Februárban tett közzé a város jegyzője egy közleményt, melyben arra utasította a Mezőőri Szolgálat munkatársait, hogy fokozott figyelmet fordítsanak a külterületen kóborló ebekre és a közvetlen emberi életveszély megelőzése érdekében lőjék ki a falkába verődött kutyákat. A rendelet két hétig volt érvényben, ez idő alatt egyetlen állatot sem lőttek ki.
Ennek kapcsán a város fölvette a kapcsolatot a Vidám Mancsok Állatvédő Egyesülettel. A jövőben közös erővel próbálják megfékezni a felelőtlen állattartókat és visszaszorítani a gazdátlan ebeket. Az önkormányzatokat jogszabály kötelezi arra, hogy három éven belül ebösszeírást végezzenek.
A jegyzőnő elmondta: Egerben egyelőre nem számíthatnak ebadóra az állattartók. Az önkormányzat megpróbál anyagi támogatást keresni egy esetleges kedvezményes ivartalanítási, illetve mikrochippezési akcióhoz.
Részletes információkat az Állattársak magazinműsor szombati adásában hallhatnak 19 óra 30 perctől, a TV Eger adásán.