Illegális filmkereskedőt fogtak

Illegális filmterjesztőt kaptak el a Nemzeti Adó-, és Vámhivatal Észak-magyarországi Regionális Bűnügyi Igazgatóságának nyomozói. A gyöngyösi fiatalember közel nyolc millió forintos kárt okozott a sértetteknek. A vámhatóság az előkerült illegális másolatokat, valamint a számítástechnikai eszközöket lefoglalta, és szerzői vagy szerzői joghoz kapcsolódó jogok megsértésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indított.

22 darab, összesen 26 terabyte tárhelyű winchestert és egy 64 gigabyte-os pendrive-ot foglaltak le a NAV Bűnügyi Igazgatóságának nyomozói egy gyöngyösi férfi lakásán. A fiatalember másolt filmekkel kereskedett internetes apróhirdetéseken keresztül.
A gyanúsított repertoárjában közel 3000 darab HD minőségű film szerepelt. Bűnügyi információk alapján a NAV Észak-magyarországi Regionális Bűnügyi Igazgatósága átkutatta a gyanúsított lakását, ahol szerzői joghoz kapcsolódó bűncselekményre utaló bizonyítékokat találtak. Így például több illegálisan másolt, jogvédett alkotást tartalmazó adathordozót, valamint az internetes értékesítést bizonyító listát, és az elkészített másolatok feladását igazoló postai csomag feladóvevényeket. Az okozott vagyoni kár megtérítésére, a NAV nyomozói indítványozták az ügyészségnél a gyanúsított tulajdonában lévő, egyenként 8 millió forint értékű ingatlanok zár alá vételét.