Csillag teszt

Az idei Egri Csillag nagyon szépen hordozza az egri jelleget, a 2011-es évjárat igen száraz volt, komoly beltartalmú borok születtek – derült ki egy debreceni borászati szaklap tesztje alkalmával. A borértő zsűri a fehér cuveé mellett a kiváló egri kadarkákat is megkóstolta, minősítette.

A mustra célja, hogy a Dunától keletre fekvő országrész boraival foglalkozó lap a közönségnek információkkal szolgáljon arról, hogy egyes területeken milyen borok születtek az elmúlt időszakban.
A magazinban ezúttal az Egri Csillag lesz az egyik fő téma. A borértők kiváló ötletnek tartják, hogy Eger a fehér borait is megmutatja egységes formában . Az Egri Csillag gondolata 2010. február 10-én, 60 borász közös gondolkodása nyomán született meg, éppen száz évvel az Egri Bikavér hivatalos leírásának megjelenése után. Tavaly már elindult a csillag készítése, az idei évjárat azonban még többet ígér a szakemberek szerint.
A program alkalmával nemcsak Egri Csillag került a poharakba, a kiváló egri kadarkákat is kóstolták.
Az Egri Csillagot a nagyközönség a hivatalos bemutatót, március 15-ét követően ismerheti meg, illetve húsvét vasárnapján, április 8-án az Egri Csillag fesztiválon is megkóstolhatja.