Előkészületek a pneumobil versenyre

Az idei lesz sorrendben az ötödik év, amikor a sűrített levegővel hajtott járművek versenyének ad otthont Eger városa. 45 csapat nevezett, köztük újként Csehországból és Lengyelországból is lesznek résztvevők. A tervdokumentációk elfogadása után most a járművekhez szükséges elemek összeállítása és kiküldése van soron. Az idei versenyt május 12-én, szombaton rendezik az Érsekkertben.

Február közepétől április közepéig a csapatok által a különböző versenygépekhez igényelt pneumatikus elemek, így például a munkahengerek összeállítása és kiküldése zajlik az egri Bosch Rexroth Pneumatika Kft-nél. Mindez az elfogadott tervdokumentációkon alapul. A nevezések alapján a kisjubileumi, vagyis az ötödik verseny több újdonsággal is szolgál. Az első ilyen, hogy a korábban megszellőztetettel ellentétben marad a verseny Egerben, nem költözik más városba. Ebben a résztvevő egyetemek, főiskolák képviselői és a szervező cég, illetve a város is egyetértett.
Ne feledjük: a Pneumobil verseny egyedülálló magyar találmány, és ilyen nincs több a világon. Idén 14 új csapat lesz, köztük 8 külföldről, Csehországból és Lengyelországból, így a magyar és a romániai résztvevőkkel együtt lényegében egy mini technikai Európa-bajnokság mezőnyét láthatjuk majd május 11-13. között a megszokott érsekkerti pályán. További újdonság, hogy a régi járművek egy új, az úgynevezett szenior kategóriában állhatnak majd rajthoz.