Lezajlott az V. Egri Városi Síbajnokság

350 résztvevője volt a hétvégén Szlovákiában megrendezett V. Egri Városi Síbajnokságnak. A téli sport szerelmeseit ezúttal új helyszínen, a lengyel határ melletti Zár faluban látták vendégül. A szombati versenyen 108-an indultak el, a nagy esélyesek mellett a dobogóra új tehetségek is felállhattak.

Nagy izgalommal készültek az egri versenyzők az ötödik síbajnokságra a szlovákiai Zárban. Eger városa tavaly úgy döntött, hogy a kis jubileum legyen más mint az eddigi versenyek, így a Kubinska Hola-i sípálya után most a Zár-i lejtőkön csúszhattak a síelők. Egerből két busszal és több mint 20 autóval érkeztek versenyzők. A versenynek helyet adó szlovákiai település Zár polgármestere is kilátogatott a szombati megmérettetésre. Bár elmondása szerint hetente szerveznek hasonló versenyeket az itteni pályákon, annak különösen örült, hogy ez a kör egri indulókkal is kibővült. “Nagyon boldog vagyok, hogy Eger úgy döntött, nálunk szervezi meg az ötödik síbajnokságát. Szívesen látjuk a magyarokat és azt remélem, hogy ez a jó kapcsolat Eger és Zár között hosszú távú lesz” – mondta Pavol Bekes, Zár polgármestere.
Az óriás műlesikló verseny most is 800 méteres pályán szombaton, 11 órakor kezdődött. Száznyolcan álltak sílécre, az óvodás korú gyermekektől a nyugdíjasokig. A verseny másfél óra alatt véget ért. Összetettben a nők között Fejes Réka lett a bajnok, aki 33,16 század másodperces idővel ért célba. A férfiak versenyében a leggyorsabb lesikló 30,66 század másodperccel Mayer Attila lett. A versenyről bővebb összefoglalót március 17-én, szombaton láthatnak.