Élmények és tradíció az Utazás Kiállításon

Észak-Magyarország és Eger is bemutatkozik az idei Utazás Kiállításon Budapesten. Március 1-je és 4-e között hazánk és a környező országok legnépszerűbb turisztikai központjai kínálják szolgáltatásaikat a nagyközönségnek. Az egri standon a borok, a fürdők és a történelmi értékek mellett a fesztiválok is helyet kaptak.

Így csalogatták az Egert és térséget bemutató standokhoz az érdeklődőket az Utazás Kiállításon. Városunk és a környék egyik legnagyobb vonzereje idén is a bor volt az épített örökségek, a néphagyományőrzés és a termálvíz mellett. Az év legnagyobb turisztikai vásárán Eger új arculattal jelent meg, rengeteg kiadvány hirdette a tavasztól őszig megrendezendő kulturális programokat.
Idén az Eger Térsége Turisztikai Desztináció Menedzsment Egyesület egy kiemelkedően nagy, 145 m2-es standon jelent meg. Fontos mérföldkő az egyesület életében az idei kiállítás, ugyanis a Csillagvidék itt mutatkozik be elsőként a nagyközönségnek.
Az Egri Térségi TDM-hez tartozó települések önállóan is megmutatták magukat az idei Utazás Kiállításon. Mezőkövesd a hagyományőrző matyó programokat, Bogács a termálvizét, Szilvásvárad a természeti kincseit, az Egerszalók-Demjén-Egerszólát alkotta Gyógyvizek Völgye pedig fürdőit kínálta az érdeklődőknek.
A szomszédos standon pedig az Észak-magyarországi Régió kínálatát ismerhették meg a látogatók. Idén a kalandparkokat, a termálfürdőket és a gyógyturisztikai lehetőségeket mutatták be. Emellett a kézműves termékek is hangsúlyos szerepet kaptak.
Az Utazás kiállítás külföldi díszvendége ezúttal Lengyelország, míg a hazai városok közül Debrecen kapott kiemelt figyelmet.