Az MSZP támogatja Sós Tamást

Az MSZP támogatja Sós Tamást, és aljas lejáratókampánynak tartják azt, amit a megye jelenlegi vezetése folytat a volt elnök ellen – jelentette be a párt elnöke, Mesterházy Attila. Mesterházy szerint azt nem tudja megbocsátani a Fidesz, hogy az elmúlt ciklusban Sós Tamás volt az egyetlen szocialista megyei elnök. Az MSZP országos elnöke a tisztújításról, a készülő kelet-magyarországi programról is beszélt. Arról, hogy kivel fognak együttműködni, annyit árult el, hogy minden demokratikus párttal és mozgalommal szívesen dolgoznak együtt.

Pártelnököt választ az MSZP, Mesterházy Attila, a párt jelenlegi vezetője és egyben elnökjelölt az előkampányban igyekszik minél több emberrel találkozni, szeretnék elérni, hogy az MSZP újra széles körű támogatottságot élvezzen – mondta Sós Tamás, a szocialisták megyei elnöke. Március 31-én zárul a pártban a tisztújítás, Mesterházy mellett elnökjelölt Szanyi Tibor.
Május elsején mutatják be a programjukat, ekkor kezdik a konzultációt a civilekkel, a választópolgárokkal. Kelet-Magyarországra külön komplex program készül, Mesterházy Attila azt mondta: kiemelten kezelik a térséget. Újszerűnek nevezte, hogy a programot nem a fővárosban írják, hanem – a megyei elnökökön keresztül – az ott élők, vagyis a program alulról építkezik. A párt év végéig kiválasztja a képviselőjelöltjeit, és már 2013-ban elindítják a kampányt, vagyis a jelöltek megismerkednek a választókerületben élők problémáival. Hogy kikkel fognak össze a választáskor, az majd 2013 végén, 2014 elején derül ki – mondta a pártelnök -, de az biztos, hogy minden demokratikus párttal, mozgalommal szívesen dolgoznak együtt.
Az országos elnökség megtárgyalta – ahogy Mesterházy fogalmazott – Sós Tamás levadászását, úgy döntöttek: támogatják a volt Heves megyei elnököt. A pártelnök azt mondta: Sós az előző ciklusban az egyetlen szocialista megyei elnök volt; láthatóan arra törekednek a fideszesek, hogy az erős szocialista ellenfelet bemocskolják.
Minden segítséget, támogatást megadnak – mondta Mesterházy -, hogy a volt megyei elnök meg tudja küzdeni a harcot. Egészen, biztos, hogy ebben a fideszesek veszíteni fognak, hiszen ez egy kreált, koncepciós vád, egy aljas lejárató hadművelet. Mesterházy szerint a Sós Tamás elleni harc meg fogja magát bosszulni, az eljárás végén ugyanis a választók előtt is nyilvánvalóvá válik majd, hogy az egész pusztán aljas rágalom. A pártelnök úgy látja: a választók megbüntetik majd azokat, akik elkezdték ezt a hadjáratot.