Az egyenlő esélyekért

Esélyegyenlőségi konferenciát rendezett a Kepes György Szakkollégium, Művészeti- és Kultúratudományi Tagozata. A szervezők célja, hogy közelebb vigyék hallgatótársaikhoz az integráció és esélyegyenlőség témakörét. A rendezvényen szakelőadók ismertették a társadalmi jelenséget, majd régión belüli-, és kívüli sérült fiatalok mutatták be zenés, táncos produkcióikat.

A Kepes György Szakkollégium Művészeti- és Kultúratudományi Tagozatának hallgatói az előző félévben, egy uniós pályázat részeként átfogó képet kaptak a fogyatékkal élők művészeti tevékenységéről. Ez ösztönözte a szakkollégium tagjait arra, hogy Esélyegyenlőségi konferenciát szervezzenek.
A sérült fiatalok társadalmi beilleszkedését támogató konferenciának az Eszterházy Károly Főiskola adott otthont. Nagyon sok feladata van e témában az oktatási intézményeknek mind az akadálymentesítés megvalósítása miatt, mind pedig a pedagógia morál szempontjából – mondta dr. Estefánné dr. Varga Magdolna, az egri főiskola Tanárképzési és Tudástechnológiai Karának dékánja.
A konferencián résztvevők megismerhették az egri Szalaparti Egységes Módszertani Intézmény és a püspökladányi Napfényes Sziget Integrált Intézmény munkáját. A szakmai nap programját a sérült fiatalok előadásai színesítették.