Művészetek, a művészetért

Jelenetek, jellemek címmel szervezetek témanapot a Bartakovics Béla Közösségi Házban. A képzőművészeteket népszerűsítő programok megvalósítására egy éve 34 millió forintot nyert az intézmény. Azóta számtalan művészeti programot szerveztek. Ez alkalommal a zene és a dráma is helyet kapott a témanapon.

A Vágyaink ritmusa című monodrámával vette kezdetét a Jelenetek, jellemek című témanap a Művészetek Háza szervezésében. A program a Kreatív interakció a képzőművészet népszerűsítésére projekt részeként valósult meg.
A szervezők most a társművészeteket is bekapcsolták a programsorozatba, így a Zsinagóga Galériában megtekinthető Antal- Lusztig portrékiállítás kísérőprogramjaként drámai és zenei alkotások hirdették a művészetek szépségét a Bartakovics Béla Közösségi Házban. A Vágyaink ritmusa című monodrámát Varró Emese, színművésznő előadásában láthatta a közönség, majd a mű írója, Harsányi Judit beszélt a drámai művek születéséről. Ezek után a zenéé lett a főszerep a színpadon. A roma-, és a pásztormuzsika hagyományaiban Okos Tibor, népzenész kalauzolta a fiatalokat.
A program a Gajdos zenekar Bölcső, fátyol, csizma, fehér galamb című népzenei koncertjével zárult, mely a régi korok jeles napjait idézte hallgatósága elé.