Férfi OB I.: ZF-Eger – Szolnoki Dózsa-KÖZGÉP VSC 8-8

Kevés gól, négyperces kiállítás az egrieknél és döntetlen végeredmény a férfi vízilabda OB I. hétközi, egri rangadóján. A 8-8-as végeredménnyel zárult ZF-Eger – Szolnok összecsapáson 8 másodperccel a vége előtt egyenlített az egri csapat.

A 16. fordulónak egyértelműen ezt a meccsét, vagyis a második Eger és a negyedik Szolnok egri találkozóját kísérte kiemelt figyelem. Ősszel az Eger nyert 10-9-re Szolnokon. Gerendás György a Szeged ellen begyűjtött piros lap miatt nem lehetett ott a kispadon, így Tóth Kálmán irányította a hazaiakat. A vendégeknél Ramiro Georgescu hiányzott sérülés miatt, ami nem nagyon látszott, hiszen az Eger csak a második negyed elején vette át a vezetést Biros megúszás utáni góljával. A harmadik negyed elején, 5-4-es egri vezetésnél aztán percekig állt a játék. Vogel egri támadásnál, ütésért 4 perces kiállítással büntette a hazaiaktól Semant és büntetőt ítélt a Szolnoknak. Aztán hosszas tanakodás után a küzdő páros másik tagja, Kovács Olivér végleg cserés kiállítást kapott. Az ötméterest Negrean belőtte, aztán a négy perc alatt még kétszer betaláltak a vendégek, így a kiegészülés után 7-5-ről indult a Szolnok után az Eger. 7-7et követően, 26 másodperccel a vége előtt Marnitz szerzett vezetést a vendégeknek, amit 8 másodperccel a vége előtt Hosnyánszky egalizált. 8-8 lett a vége.
Ezzel a döntetlennel sűrűbb lett az élmezőny. Harmadik az Eger, akik a hétvégén a nyolcadik Szenteshez utaznak.

Férfi vízilabda OB I., Alapszakasz, 16. forduló. 2012. február 29.
ZF-Eger – Szolnoki Dózsa-KÖZGÉP VSC 8-8 (1-2, 3-2, 1-3, 3-1)
Eger, Bitskey uszoda, 800 néző. V.: Vogel Gábor, Vojvoda István.
Eger: Szécsi – Graham, Bundschuh, Biros 2, Bátori 1, Varga II. Zs., Hosnyánszky 3. Cs.: Gerritse, Kovács G., Mezei 1, Seman, Binder 1, Chilkó. Edző: Tóth Kálmán.
Szolnok: Gárdonyi – Gocić (1/0), Pásztor 2, Komlósi, Nyéki, Kis G. 1, Negrean 2 (2/2). Cs.: Kovács O. 1, Regős 1, Süveges, Marnitz 1., Hangay Z. Vezetőedző: ifj. Cseh Sándor.

Gól – emberelőnyből: 10/4, ill. 6/4 (ebből két gól a 4 perces kiállítás alatt).
Ötméteresből: 0, ill. 3/2.
Kipontozódott: Pásztor M. (24. p.)
Kiállítva – cserével végleg: Kovács O. (19. p.), Kis G. (26. p.)
Kiállítva – végleg, csere nélkül, 4 percre: Seman (19. p.)

Következik:
Szentes, 2012. március 3., 18:00
Kalo Méh CS&K Szentesi VK – ZF-Eger