Felvételi jelentkezés

Lezárult a középfokú oktatási intézményekbe jelentkezés Egerben. A hét önkormányzati fenntartású középiskolában 37 osztályban, 1115 férőhelyet hirdettek meg, melyre 2100 jelentkezés érkezett. Az általános iskolákba március 2-ig, péntekig lehet jelentkezni, a döntésről március 19-ig értesítik a szülőket.

Továbbra is a gimnáziumok a legnépszerűbbek a nyolcadik osztályos tanulók körében. Itt csaknem háromszoros volt a túljelentkezés. Az idei évben is a természettudományos, humán és angol nyelvi tagozatos osztályokba jelentkeztek a legtöbben. Az írásbeli felvételi vizsgák januárban fejeződtek be, a szóbeli meghallgatások február 20-a és március 9-e között zajlanak, ezt követően alakulnak ki a tanulók végleges felvételi pontszámai. Az ideiglenes felvételi jegyzéket legkésőbb március 13-ig kell elkészíteniük és nyilvánosságra hozniuk középiskoláknak. Ez alapján tájékozódhatnak a szülők és a tanulók a felvételi eredményekről.
Az iskoláknak április 25-ig írásban kell értesíteniük a jelentkezőket a felvételről vagy az elutasításról .A jogorvoslati kérelmeket május 11-ig lehet benyújtani Eger jegyzőjéhez. A középiskolai beiratkozásokat június 27-29. között tartják.