Véradás a Városgondozásnál

Önkéntes véradásra várták a donorokat a Városgondozás Kft. telephelyén, az Országos Vérellátó Szolgálat és a Magyar Vöröskereszt Heves Megyei Szervezetének munkatársai. A kiszállásos véradások célja, hogy minél többen, rendszeresen adjanak vért azért, hogy a vérkészletet folyamatosan tudják tölteni. A Városgondozás telephelyén szervezett véradáson 26-an adtak vért.

A Magyar Vöröskereszt több mint 70 éve szervez térítésmentes véradásokat. Heves megyében, a tavalyi évben közel 450 kiszállásos véradáson vehettek részt az önkéntesek. Idén is már sok céghez kitelepült a véradóhelyszín, ez alkalommal a Városgondozás Kft. munkatársai tarthatták karjukat a tű alá.
A vérellátó szolgálat és a vöröskereszt munkatársai elmondták: egyre népszerűbbek a munkahelyi kiszállásos véradások, az ilyen alkalmakon szép számmal jelennek meg a donorok.
Magyarországon, a megfelelő vérellátáshoz évente 500 ezer egység vérre van szükség. Ehhez elengedhetetlen az önkéntes véradók együttműködése, segítsége. A szakemberek elmondták: jelenleg nem számolnak vérhiánnyal. A biztonságos vérellátáshoz azonban szükség van a vérkészlet folyamatos töltésére.